Baby muntah

Sejak hri pertama dia lahir dia kuat minum hingga muntah... Kadang sekali setiap hari dia muntah... Kalau hari yg dia kurang minum xde lh muntah... Bg sye overfeeding je... Atau sye patut risau sekarang?

Baby muntah
9 Balas

Dah pernah refer dengan doktor? Kalau belum, it's best untuk refer dengan doktor. Anak saya sampai 6 bulan macam ni. 2 bulan pertama sebab overfeeding sampai memancut keluar ikut hidung. Anak saya ada jaundice. Jadi kekerapan minum susu setiap 1-2 jam. Lepas tu jeluak sampai lah usia 6 bulan. Saya refer paed, paed kata normal untuk anak saya sebab sistem penghadaman baby belum matang. Paed nasihatkan untuk keep burping after feeding, jangan terus baringkan anak lepas menyusu. Ni advice yang saya dapat dulu. Jadi the best for you refer dengan doktor ya.

5mo ago

ok terima kasih

normal awk. anak sye pun mcm tuh. setiap 30min susu. lepastuh muntah. doktor kata anak sye sihat je. takde pape masalah. dia muntah tuh sebab sistem penghadaman dia belum matang. kalau awk risau jgk, sebaiknya refer doktor.

Berat dia berapa kg dah? Normal sis kalau overfeeding. Tapi, baby sis nampak bambam, as long as berat dia naik normal every month, xde masalah tu. Biasenya akan stop bila dia dah 4/5 bulan nanti. Insyaallah.

Sama laa baby saya , kadang dia lepas susu mesti muntah . Tak overfeeding pun muntah . Kadang ada masa ok tak muntah . Tapi dia ok je tgk , even dah burp pun akan muntah 😂

sis..dlm sehari berapa kali baby muntah? ke stiap kali menyusu je akan muntah??? sbb baby sy pun pernah jgk muntah mcm ni..

Mmg ade baby mcmni..anak sy mcmni, wlpn dia asyik muntah slps mnyusu, badan dia menjadi 😅 yg pasti bukan overfeeding.

Overfeeding kot, sis burp kan baby x lps menyusu? Normal newborn menyusu 20-30 minit

5mo ago

sllunye muntah klo dia susu lebih dr 30minit... x sempat nk burp dh muntah...

susu fm ke bf? baby brp bulan?

5mo ago

aah