38weeks rasa tendangan bayi lembut saja mcm waktu 20 weeks

Sejak 35 weeks pregnancy saya rasa tendangan bayi kuat dan aktif. Skrg sejak perut ( 38 weeks) makin turun menunggu masa nak beranak, rasa pergerakan bayi tetapi tendangan tidak sekuat sebelum ni. Rasa lembut2 manja saja. Mcm waktu awal2 mula rasa tendangan waktu 20 weeks. Sehari cukup saja 10 tendangan kalau di kira. Tiada rasa sakit, atau pendarahan atau apa2 masalah kesihatan.#firstmom #pleasehelp

2 Balas

Mungkin sebab baby makin besar dan ruang sempit untuk dia bergerak. Sebab tu pergerakan dia dah start slow.

mg dpmudahkan segalanya aamiin