Botol straw baby

Seeloknya usia baby berapa bulan patut diperkenalkan botol straw? Dan jenama apa yg bagus? #seriusnanya #firstmom #firstbaby

5 Balas

Ajar since 6 bulan, start solid food terus ajarr. Beli richell training cup, cpt ank belajar. Kalau dpt cr yg lebih kurang pun okay juga, lpstu dh pnd guna straw, slowly ajar minum pakai cawan, guna rachel juga, tanggal kan penutup atas. Lg cpt ank belajar lagi bagus, sblm ni tak tahu, struggle nak ajar minum guna straw smp ank kerap kne sembelit sbb kurang minum air msk

seeloknya 6 bln.. sye ajar dr 7 bln smpi 8 bln x pndai2.. gne botol straw yg ade valve, botol straw biasa pun x reti jgak.. last2 bli richell training cup 1x gne da pndai.. sye x nak bli richell sbb hrga dye tp da bli yg lain2 pun x reti jgak.. last2 richell jgak.. so better awak bli richell je trus..

12mo ago

saya start sgn open cup, ezpz cup tu kan kecikk saiz tgn baby je, tp kite lah macam penat anak asyik 'mandi'🤣..pastu try pakai straw cup style richell cup, kite tekan dia minum lah tp tak disedut jgk.. pastu bagi je straw yg ada valve tu, 10kali gigit2 ada la sekali tersedut air.. masa 10 11 bulan gitu saya ada program kena tinggal anak kat rumah, letak je air 0 dalam botol susu, btw anak reject puting dr dlm pantang. ayah dia layan je basah habis baju seluar duk main air dlm botol susu tu.. tp alhamdulillah lepas kejadian tu terus pandai dahh guna straw cup.. boleh bye botol..

start dr mula makan. if anak pakai botolsusu tu 1tahun blh stop dah kena pakai cup je

boleh ajar since baby start makan awak. boleh beli sippy cup jenama richell tu

Anak sy 7 bulan dh minum straw. Guna cup richell aq