Baby 8bulan 6hari masih taknak makan

Sedihnya anak saya langsung tknk makan nasi dah try macam2 texstur tetap dia tolak😭 dah 8m lebih masih tknk terima makan tapi kuat menyusu, fully bf 🥹 tolong bagi tips plese #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

dh die xnk mkn nasik cube lah buat makanan lain. anak sye pon xmkn nasik, tpi sye rajin2 kn diri crik menu lain utk anak. boleh la buat kn mee ke pasta ke finger food ke. x semestinya bila dia dh mkn dia wajib mkn nasik. mmg ramai je jenis bdk xnk makan nasik. nasik bukan the only one sumber carbo, carbo boleh dpt dlm mee, kentang, carrot, pasta, ubi, mcm2 lagii. lps tu kena offer mkn dulu bru bagi susu. bila dia dh kenyang susu mmg die xnk mkn la. jarakkan wktu menyusu dgn wktu mkn.

Sis boleh cuba bagi makan pasta ke, mee baby ke.. atau sis boleh olah nasi tu buat nugget nasi campur ayam & sayur2. Sis join group fb Happy Baby Foods Malaysia. Kat situ boleh belajar macam2 pasal pemakanan bayi termasuk resepi pelbagai orang share dalam tu 😄

kalau ank sy xnk makn sy try bg snek then bru sy suap jgk skit2 nsi ke apeke..

Taknak makan nasi boleh try buat puri sis. Kena try and error 😊