anak lambat merangkak atau meniarap

sedih lah anak saya dah 5 bulan tapi lambat sangat nak merangkak. kalau meniarap pun sekejap sangat2 lepastu dia nangis kepala tak boleh angkat.. even kalau meniarap pun kepala dia jatuh2 banyak kali. kalau saya bagi dia baring dia memang lambat nak meniarap.. lama baring terlentang baru dia meniarap sendiri. lagi satu anak saya meniarap boleh tp nak terbalikkan badan nak baring balik masih tk pandai.. duduk setempat je tk bergolek sini sana. #firstmom

7 Balas

Don't worry mummy , dia akan pandai sendiri . Ikut saja rentak dia . Macam baby saya dia 5 bulan juga . Tak pandai meniarap lagi tapi express to jalan🤣 terpaksa bagi dia pakai walker asik nak berdiri n duduk jer tak mahu baring.