NAK TANYA BILA BOLEH RASA BABY GERAK ?

sebab saya baru 19w blm ada rasa gerak" lagi 😅 #ingintahu

13 Balas

Mostly cakap anak first 20w ke atas baru rasa pergerakan baby tapi kalau jenis perut tak tebal, boleh rasa pergerakan tu awal. Mcm saya first baby ni dah rasa waktu 17w, rasa geli2 belah kiri, bila scan mmg kaki dia belah kiri, bila dah masuk 19w ni lagi terasa geli tepi kiri dgn atas perut .

3mo ago

Sama

sy 20w klu baring mengiring akan rasa perut begerak2 sikit mungkin bby terhimpit gak nyer.. ni prgnt no3 baru rase awal sbb sblm ni lmbat sikit nak rasa bby gerak tp kali ni mcm bby tu aktif sgt la plk 😄😄

kalau first time memang rasa gerak tu lambat sikit. actually 19w ni baby dah gerak, kita akan rasa macam bubble halus je dalam perut. tu yg kadang first timer, tak perasan baby gerak.

Kalau anak pertama lambat sikit awak..macam saya..sekarang ni dah 20w xde gerak lagi..tapi kadang ii rasa dia tedang secara samar..rasa dari dalam je..kat luat xnampak apa ii

3mo ago

ohh, okey tyou 💖

saya dri bby 15weeks dah rasa & nampak baby bergerak dan kick halus, mungkin sbb sy kurus.. skrg dh 18weeks.. anak ke 2 ..masa anak 1st 21weeks baru rasa.

saya 17w senak ii 19w dah mula ngilu 20w dah kiat kick sampai terbonjol HAHAHA! dr cakap biasa 23w keatas rasa kuat tendangan tu. bdn msing ii tak sama.

Saya 18w dh rasa tp halus je mcm bubble. Tu pon kena duduk/baring. Bila fokus bru rasa kalau bjalan atau buat kje tak rasa sgt. First baby

Sy skrg pregnant ank kedua 19weeks.. Dah boleh rasa pergerakan baby.. Beza dgn anak 1st dlu, 23weeks baru rasa.. Lain² pembawaan..

Skrg sya dah 20w, dah blh rasa. mungkin sbb anak ke 2 awal sikit blh rasa tendangan.. dulu masa anak pertama, 7bulan bru rasa.

saya 1st mom 19w jugak. dh rasa sis u xprsan kot kdg rasa mcm ad bnda gerak dlm perut kdg tu senak jugak sikit

3mo ago

haah, gerakan halus gitu 😅