Mengapa anak 1 tahun susah tidur tanpa ayunan

Sda bermcm mcm buat tpi tidk berhasil sda nynyak tidur diangkat malah menangis dan tidur nya harus pakai ayunan elektrik ada kh semua itu bisa berakhir sda bermcm mcm cra terkdg hrus pergi rumah keluarga bwah ayunan pergi bercuti bwah ayunan susah jdi mls nak jln2

1 Balas

Anak saya dulu pun tidur buai/ayunan tapi bila klua jalan2/tidur mlm kt hotel, bg baby tidur dlm stroller sambil jalan2.. Lepas da nyenyak tidur, baru angkat.. sekarang da 17 bulan,boleh tidur katil tanpa buai tapi baby tidur lewat sikit.. klu guna buai pukul 8 dah tidur.. skg tidur katil pukul 10 bru tidur.. kena betul2 mngantuk..