ada tak pengalaman induce

sbb Baby kecik... 39 weeek dapat surat refer tca PAC (patient Admission centre) maksudnya kena beranak induce time tu jugak ke? #seriusnanya #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

4 Balas

saya masa hari pertama warded je dulu lepastu esok paginya baru doc induce masukkan belon… esok paginya baru jatuh…seharian jugalah menunggu untk belon tuh jatuh (4cm)… dh buka jalan 4cm terus hantr pi LR pagi tuh juga… induce drip sakit yakmat rasa nk sepak muka suami… last ii baby in fetel distress terus kene emergency czer 🥲

Kena admit ward terus utk masuk induce. Then tunggu bukaan baru tolak masuk labour room. Sy induce belon petang hari kena warded, esoknya belon jatuh, tp sbb LR room penuh, hari ketiga warded baru bersalin alhamdulillah dpt bersalin normal. Reason pun sbb baby kecik kena paksa bersalin awal at 36w

sllu dia akan induce dlm 2-4 hari. xdelah trus kena beranak hari masuk hosp sbb awak ade smggu lg before 40 weeks. masa tgh tggu bukaan lps dah induce ttbe heartbeat baby drop, automatic kena emergency czer trus

dtg pg, selalunya tgh hari dia akan induce ubat 1st. & esok tgh hari akan tgk jalan buka byk mana. if esok tu dah buka 4cm, terus pi LR. most hosp prosedur cmni