Nk tnye klau baby full bf,.. Klau terlambat period, adakah blh mengandung lagi...

Sbb 2 bln lepas dh period.. Bln nii lmbt 4 hari

4 Balas

bley sis.. rmi ibu2 yg bf konfius.. dyorg ingtkn slagi bf, dyorg x kan preggy.. hal nie tmaktub utk 6 bln pertama je sis.. dgn syarat x period dlm tempoh 6 bln tu.. klu da period, konsep nie da x guna pakai lg.. lg pun klu da bsama suami & xde protection, memg high chance nk pregnant x kisah la bf ke fm ke..

11mo ago

Haa betul tu.. High change pregnant akan terjadi.. Mcm sya dh lbh seminggu breast sakit dia mcm on off.. Haa.. Tapi tarikh period belum tiba lagi.. 2nd baby sya bru nak, msk 8bln😅

nak tau kena check upt awak. mcm sy boleh detect sy pregnant 2nd baby sbb susu bdn drop teruk dr amount biasa sy dpt. jd mmg sy test sebelom delay period. sy test 5hari awal. mmg naik double line

bolehh. lambat period kekdg sebab hormon. kalau sis rasa bimbang sis check upt.

kalau tak pakai perancang atau tak pakai protection ,still boleh preg. juga.