Adakah saya salah sangka pada suami?

Saye Pjj dengan suami, dan suami balik seminggu sekali. Pernah satu hari tu, die ade bercerite kawan sekerja, perempuan, baru pregnant hsil bberapa bulan berkahwin, gaya dan cara suami saya bercerita sangat excited ibarat mengambil berat akan kwannye. Suami sye brcerite die bgi nasihat, penjagaan hamil dgn baik pde kawan die dri segi mkan minum. Sedangkan saya menghadapi perjalanan mengandung dengan sorang2, sakit, sunyi, sedih, emosi tnpa suami. Check up sorang2. Kadang saya berfikir, mungkin suami saya dah mnyukai die sebelum kawan prmpuan tu berkahwin, dan mgambil peluang tuk mengambil berat. Seumur hidup sye, inilah kali pertama die trlalu excited bercerite yang dir mmberi nasihat penjagaan hamil pda kwannye. Adakala sye husnuzon, mungkin suami saya mempunyai niat baik nak menolong. Entahlar..adakah saya salah sangka dgn suami sndiri? dan hnye overthinking... #pleasehelpAndAdvice

14 Balas

cuba pillow talk dgn husband awak. cakap apa yg awak rasa. selagi awak tak sampaikan dekat husband awak. dia xkan tau apa awak rasa. masa dia cerita pasal kawan office dia. awak saja2 selit semula kenangan masa awak pregnant dulu. tengok husband awak nk ckp mcm mana

sy pernah join gp kaunseling. ada sorg wife ni share somethg mcm cita sis. kaunselor tu jwb gini je, if u syg husband, beradalah di sisi husband. if sygkan career then go on and accept all. mula2 dgr mcm kasar, tp bila hadam btul2 ada betulnya.

12mo ago

Rudee nyaa comment you siss. Tak patut you ckap mcm ni sbb you takda dkt tempat dia. And kalau ye pun nak nasihat guna lah perkataan yg baik2 bagi org y baca pun senang hati. You pun tau dia tengah pregnant then bila baca komen you ni you rasa apa perasaan dia? Jgn sampai apa yg you cakap ni berbalik pada diri you sendiri

selalu laki kalau curang dia lagi suka berdiam dari share. suami saya selalu je share pasal kawan ofis dia yg perempuan. bukan bermakna dia suka orang tu. bersangka baik. doa supayah Allah jagakan suami untuk kita. in syaa Allah baik² je.

mgkin ble kwn dia preggy, dia tbayangkn awak.. sbb dia xde dgn awak, dia bg nsihat yg spatutnye utk diri dia kt kwn awak tu.. sye yakin suami awak syg awak sorg je.. mungkin dia rse bsalah tp x pandai nk luahkn..