Betul ke kalau salah makan?

Saye pantang cukup 3 minggu harini.. darah nifas saye biase keluar warna coklat.. then harini tibe2 keluar darah merah adakah saye salah makan buatkan darah merah keluar balik? Sebab saye selalu dengar kalau salah makan keluar darah balik #firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

darah nifas keluar bukan sebab salah makan. makanan masuk perut. darah nifas keluar dari rahim. itu kemungkinan darah yg masih belum habis keluar. dlm islam pun darah nifas ni 60 hari. boleh jadi dia akan berhenti kejap dan keluar balik. saya pun ada mcm tu. dah tanya doktor mmg normal proses rahim kita tengah mengecut untuk keluarkan darah tu. bukan sebab makanan