bersamaa suami ..

sayaa baruu bersalin 6bulan lebih , tetapi sy tidak mengambil sebarang perancang . & sekarang saya telahpun bersama suami , bolehkah saya makan pil perancang untuk elakkan dari hamil ? ( selepas bersama makan pil )#bantusharing #firstmom #ingintahu #seriusnanya

5 Balas

boleh la kot? patutnya tanya nurse dulu sebelum bersama. bukan ada doc/nurse dah ingatkan ke sebelum ni? bersama tu pun pakai kondom ke? buang luar ke? semua ni ambil kira. sepatutnya kalau nak merancang guna alat/pil, kena dptkan nasihat doktor dulu melainkan nak rancang sendiri.

sis ckp kat misi kk dulu psal ubat perancang, bila dpt ubat tu nak bersama kena buang luar or pkai protection.. mcm sy kena 2 minggu xboleh bersama atau pkai protection sbb baru lg mkn ubt perancang.. pil noriday pulak tu

1y ago

Bila mommy start bersama ?? Sakit tak mula2 bersama tu ??

kalau dh bersama then suami buang dlm tanpa ada protection possibility nk pregnant tu sgt tinggi awak. kemudian baru nk mkn ubat mmg xjadi apa2 la. apa2 minta advise doctor atau nurse okay

herm.. rujuk pada anggota kesihatan kk awak..

sebelum onz tanya nurse dlu..