Cemburu dgn rakan yg berjaya hamil

Saya ttc setahun, masih belum hamil. Mungkin ada yg lama lagi dari saya. Tapi saya sangat-sangat cemburu dengan rakan saya yang bunting pelamin. I mean MUDAHNYA KAU PREGNANT?????? SUBUR BETUL LAKI BINI? OPK test dah buat ada jumpa double line, period juga. Consult dgn Dr, Dr kata saya normal. Paling stress kawan pula suka show off her pregnancy. Tak jaga hati perasaan orang lain ye la dia mudah nak dapat baby. Saya kerja di klinik kesihatan ibu anak, di luar nampak macam takde apa perasaan tapi dalam hati dugaan sangat hari-hari tengok ibu bawa baby, kita ni bila lagi? Even yg lagi muda dari saya pun dah pregnant. Tak campur lagi saya dengar kes buang bayi hasil luar nikah. Saya dah cuba lari tengok hal2 mengandung ni, sampai saya give up dah tak nak fikir. tapi kawan saya suka sangat post pasal her pregnancy. Salah ke saya cemburu??? #ttc #bantusharing

2 Balas

sabar ye selalu benda yg kita nak lah x dapat. jadi try je buat rilek InsyaAllah Allah dengar doa puan. Saya mmg dah deactivate ig dgn fb sebab selalu rasa negatif dengan cemburu dgn apa yg org lain ada. tapi di media social semua tunjuk yg gempak je, di dalam kita tak tahu. jgn sedih2 ye puan be happy always, bersyukur selalu apa yg ada.

Cemburu tu xsalah sis.cume kita kena bykkn brsabar,doa byk2 kt Allah..ade yg lg lme belom dpt anak dari sis..mungkin belom tibe mase untuk kita pulak rasai nikmat Allah yg satu..xdpt rezeki anak,Allah bg kite rezeki suami..yg pahami dan myayangi kite..mudah2an Allah prkenankn doa kita pejuang 2garis🙏🏻#ttc6tahun