Pregnancy trauma

Saya ttc sebelum ni dan dah 4 kali keguguran. Jadi saya pilih untuk stop ttc sekejap supaya mental saya kembali okay. Sebulan lepastu saya pregnant tapi saya tak berharap sebab saya takut akan kehilangan lagi. Tapi lepas tengok heartbeat baby hati saya selalu berharap yg pregnancy ni akan selamat. Sekarang saya masuk trimester 2 tapi kerap mimpi bukan² then alahan semakin hilang buatkan saya overthinking. Saya jadi kerap menangis sebab risaukan anak dalam kandungan ikutkan hati 2minggu sekali saya nak scan. Tapi takut susahkan husband. Apa perlu saya buat untuk terus positif dan hilangkan rasa takut ni?#SeriusTanya #firstmom

22 Balas

Jangan overthinking bila fikiran & perasaan kita serabut badan pon penat boleh jejaskan kesihatan ibu & baby ….

1mo ago

baik² saya cuba insyaaAllah 😊

Overthinking lagi la bagi kesan kat janin trust me. So think positive & jgn baca bukan2

1mo ago

okay baik thankyou