hai moms

Saya tk cukup susu badan so saya bagi campur susu tepung untk baby ada ka bahaya untuk baby pls let me no mummys ?

13 Balas

Firstly macam mana tahu susu tak cukup? Anak tak kencing ke? InshaAllah susu cukup untuk anak mengikut usia anak. As long as anak menyusu dengan cara betul, ibu jaga makan dan emosi. Tetapi andaikata masih tak boleh juga, boleh topup guna fm. Kena try and error susu mana yang sesuai untuk anak. Setiap anak tak sama penerimaannya.

xcukup? mcm mn thu bby xcukup susu?? klo baby kerap kencing mkna nya susu cukup.. bby ngis kdg bkn sbb nk susu je.. susu tepung xbhya utk bby.. cuma kdg xsesuai.. kfg bby sembelit, cirit birit.. kena try n error laa susu tepunh ni smpi jmpe yg suai utk dia

boleh saja sis. memang ada ibu yg ada masalah x cukup susu. demand anak tinggi, supply susu kurang. sis ibu lebih tau apa yg anak mahu. memang susu ibu paling terbaik, tapi kalau supply susu ibu tak cukup takkan sis mahu anak kelaparan kan ?

Boleh je baby saya ni baru lahir minum susu fm s26.ikut keserasian pada baby juga.. Kadang saya perah susu badan lepasto malam kalau baby jaga bg susu fm tukar2 la.

Sis try berurut n minum air rebusan kurma.. Mne tahu susu bdn sis bertambah.. Susu fm boleh ambil.. Kene monitor baby kot x tahn dgn susu fm yg sis beli

Urut sis.. wlp mcmana pun Susu ibu tu lg elok Dari Susu tepung.. mkn ulam jantung pisang petua org tua2 kata elok menambahkan susu

think positif sis. slalu fkir susu kita ckup tuk ank..klo kita fkir susu xckup..automatik susu xkuar..stiasa positif kn diri

X bahaya tapi tgok jugak klau baby tu sesuai ke x ngn susu fm tu.. Takut sembelit ke ape... Klau x suai try tukar susu lain

x bahaya tapi monitor la kalau bby ade muntah ke, sembelit ke, mybe susu fm x sesuai..

Jgn ckp susu tak cukup,klau baby awak kencing & berak ok,mknanya oke dh..