Boleh ka tidak makan waktu pagi semasa mengandung trimester pertama

Saya tidak makan waktu pagi sehingga jam 12 tengahari.. boleh mengganggu tumbesaran bayi dalam perut ? Trimester pertama..

5 Balas

Ibu mengandung perlu ada jadual makan yang tetap. Baby awak memerlukan nutrisi untuk tumbesaran yang baik. Breakfast, lunch, dinner please and please do not skip. You can have snacking in the middle too. Jadi jawapan untuk soalan anda, ya. Boleh mengganggu tumbesaran baby malah boleh effect on awak juga.

kena makan sis. saya kalau tak makan masuk angin lagi la loya nak muntah bagai. lagipun kalau taknak makan pun makan biskut pun takpa. kena jaga makan tau

yaa. saya pun mcm tu jgk. waktu pagi mmg xboleh makan .. tapii, sy paksaa jugak . janji ada nasi putih pon dah ok .. nasi lemak xboleh nk telan dah. .

Jangan skip breakfast, nanti badan masuk angin. Makan sikit2 pun takpe, roti bakar ke, bihun goreng sikit pun jadi lah.

Amek lah breakfast yg mudah. Susu dan roti. Buah sikit. Jgn biarkan perut kosong.