Sembelit Ketika Hamil

Saya tidak ada pengalaman mengandung. Saya nak tahu ibu2 diluar sana ada tak mengalami sembelit ketika hamil dlm 13mggu trimester kedua? Ada kesan ke jika kita ambil pil iron dlm kuantiti 2 biji ats arahan doktor dalam masalah sembelit? Macam ne nak atasi ye?

1 Balas

Banyak minum air, banyak makan sayur hijau dan buah. Klo teruk sgt sy makan ubat lactulose. Tp tanya dulu doktor boleh tak mkn ubat lactulose tu. Ubat pil iron tu memang buat sembelit tapi kalau doktor suruh mkn 2 biji then makan lah. Penting utk ibu dan bayi.