Boleh makan mangga muda tak?!

Saya teringin nk makan mangga muda yg masam2 manis , boleh ke? Saya dengar bagus makan mangga… tp tak pasti mangga muda boleh ke tak.. saya sedang pregnant 7weeks skrg.. #firstmom #bantusharing #pleasehelp

6 Balas

mangga muda bole jer ..nenas muda jangan ya sis ..hehehe btw jangan makan dengan cuka atau beli mangga jeruk yg kat dalam pek di petronas apa smua tu ya sbb xelok utk baby ..makan mangga muda buat kuah rojak dan sementara ni elakkan makan pedas yg tersangat pedas dlu sbb masih baru kan ..cuka tu paling kena tinggalkan

2y ago

Baik Terima kasih sis 🥰💗💗💗

boleh je.. tp mkn yg asli... insyaAllah xde pape... tp mkn kene beringat. saya pon pregnant anak no 2 teringin sgt mkn mangga muda.. boleh mkn 5p stiap kli mkn jgn amik portion terlalu bnyk.. tkut pedih perut.. nnty mommy xslesa ...

Sy dari awal pregnancy makan mangga muda, kalau boleh nk cari yg plg muda & masam, makan oren, nenas, anything buah masam sy cari. Alhamdulillah sihat dedua sampai skg. Depends dgn body maisng2 la ye

2y ago

sama. sy mangga dan oren. masa trimister pertama tu cr 2 ni je... dgn jambu batu. buah lain xmo. hahaha

mangga epal ke? haha sy suka makan tu sedap cicah kicap gula skit kikikiki

sama-sama sis

bolehh

2y ago

Baik Terima kasih sis🥰