Anak berbinkan bapa

Saya tengah mengandung 4 bulan. saya belum berkahwin lagi,macam mana saya nak anak saya berbinkan suami saya (tunang saya),saya taknak anak saya berbinkan abdul dan sebagainya,saya nak anak saya berbinkan bapa kandung dia. apa tindakan yang saya boleh buat ya,saya kena kahwin terus atau pun melahirkan bayi ni dulu baru boleh berbinkan anak ni dengan nama tunang saya,mohon jawapan dan pencerahan. terima kasih 🙏#firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

18 Balas

maaf sis... anak sis x bley berbinkan bapa dye sbb dye bkn anak hasil pernikahan.. nie hukum agama sis.. x bley nak ubah sesuka hati.. semoga urusan sis dpermudahkan..

Pulak dah.. sebelom ni mmg tak tahu ke buat2 x tahu. Takkan la tunggu beranak dulu baru pk nak kwin ayoyoyoooo . Dah pregnant ni terus kawin la apo lagi eh jang nanyo ehh…

umur awk brp sis,rasanya x blh sbb kandungan dh 4 bln,dh bkk buku blom?jgn lewat2,klau nk kawin blh je tp ank x blh binkn nma bapak lainla kalau awk kawin masa kandungan bwh 3m

1y ago

Luar nikah tk boleh binkan

saya bkn Islam tapi saya pernah baca yg hukum islam MMG tak boleh berbin kan tunang sis. cuba cari nama nabi yg nak DKT DKT sama Ngan nama tunang sis...

1y ago

Betul tk boleh

sy dulu ada tanya di pejabat agama soal adik sy sama mcm awak .. mmg buat mcm mana cara pon TETAP TAK BOLEH BIN/BINTI KAN LELAKI YG HAMILKAN

Maaf tk boleh binkan ya. Dosa. Jgn buat dosa berulang..akibatnya pada anak. Saya nasihat cara baik bukan marah awak

better nikah terus dik..jangan tunang2 buang masa… sementera perut baru 4bulan…baik nikah dlu…

boleh dibin/dibinti kan kalau kandungan belum lebih daripada 6 bulan..

1y ago

Tetap tak boleh ye kerana luar nikah