Keguguran masih ada harapan hamil

Hi.. saya telah keguguran 2 kali. Semasa hamil kali kedua, sy telah berjumpa doktor dan doktor telah memberikan ubat utrogestan utk mnguatkan rahim. Namun, ank yg sy kndung tidak dpt btahan lama. Kini, sy tlh hamil slama 4minggu. Apakah tindakan yg sy perlu buat? Sy takut nk bjmpa doktor dan mkn ubat2 yg akhirnya mbuatkan sy khilangan ank sy. Memadaikh kalau sy hnya mkn supplement2 dan folic acid?

1 Balas

no need supplement pelik2 ya. kalau x sesuai bdn pon boleh buat gugur. what u need is a good bedrest. no sex. no driving. krg kn buat kerja. krg kn berjalan n berdiri. byk kn rehat. no long distance travel. buat semua ni sampai masuk 2st trim. insyaallah bby will be fine. ckup 8w terus pg scan dkt klinik swasta. nampak bby + heartbeat terus pg buka buku pink.

2y ago

thanks a lot ya atas nasihat sis.. Semoga sis dmurahkan rezeki dan dberkati slalu.. ☺️