Nak hamil ank ke dua susah

Assalamualaikum kawan2 , nk tanya ada tak yg susah nk pregnant lepas keguguran da setahun ni n berapa lama bru berisi lg?..sy hampir putus asa. Sy da iktiar mcm2 pegi berurut rahim,mkn ubat subur,dll#SeriusTanya #ingintahu #bantujawab #susahhamillepasgugur #nakhamilanakkedua

2 Balas

wasalam. sy gugur 2x..ambil masa 18bulan nk pregnant balik lps gugur yg ke2. sy tak makan ubat or mengurut..yg penting jumpa dktr dlu cari punca gugur...buat lab test suami isteri...kot pcos or ada masalah lain..sy cuma jaga mkn minum, exercise, enjoy berdua dgn suami, tak stress pkir psl pregnant since sy mild pcos. ni cuma pnglmn sy, utk pregnancy yg ke3 ni sy lngsg tak letak harapan. alhamdulillah bila xletak harapan tinggi, Allah mudahkan semuanya..walaupun masa tu kena covid. skrg ank dh 1y10m. mkn perancang utk jarakkan kehamilan, tup2 lekat semula. bby slmt lahir bln lps, skrg tgh bpantang.

3mo ago

terima kasih kongsi cerita

Sya 1 tahun 2 bulan ttc ni baru prgnt selepas gugur twin hari tu , sya pun bt mcm2 mkn pill subur x jadi urut x jadi , last2 semua x jadi sya diam ja sya stop semua sya cuba mkn buah kiwi tgk2 lpas sbln lekat xtau la mgkin asbab kot mkn buah kiwi wktu subur ke apa ke x pasti la sbb sya mlas nk fikir dah tgk2 lekat ja ni asbab la kot xtau la tu

3mo ago

Sama2 😊