Selepas bersalin czer tak boleh nak buang air besar

Saya tak boleh nak buang air Besar dh masuk hari ke empat bersalin. Boleh makan buah ke masa pantang ni untuk buang air besar

6 Balas

buah digalakkan sangat sis utk kite mkn bagi elakkan sembelit...try mkn buah yg banyak serat dan berair mcm buah limau buah naga apple klau sis mkn buah tak angin blh je mkn

Makan soft diet sis sy amalkan soft diet & bnykkan mnum air tp sikit2 alhamdulillah hari k2 sy dah start buang angin & berak.

sye bsalin normal pn lps 4 hri bru mbuang.. takde rse/ x berani.. tp hospital ade bg ubt insert kt pggung utk elak sembelit

saya dlu minum susu dutch lady...terus nk membuang

amik ubat lembut najis di farmasi lg cpt

boleh, selagi tiada apa apa alahan.