Pacifier/puting kosong buat gigi anak jongang ke?

Saya start bagi anak guna pacifier masa saya berpantang lagi sbb anak jenis suka melepet kat dada saya. Skrg anak dh 2 bulan lebih. Masih guna pacifier. Btw saya guna pacifier jenis orthodontic. Boleh saya tahu sampai bila umur sesuai guna pacifier ni? Ada had umur ke utk elakkan gigi anak jadi jongang? #firstmom #ingintahu

21 Balas

xd kene ngena laa sbb puting bole jongang..Ank buah sy isap puring dr bby smpi tadika..cntik jee gg dia ..rapat2 tersusun...Rsenye ikot keturunan kot...kalau jns mmg jongang..Ank pon sama biase ya..

kalau bagi terlalu lama sampai dah besar umur 4-5 tahun, berkemungkinan ya. lagi lagi kalau kerap nak berputing je. sebab tu ada range umur yang sesuai.

Ank sy dr lahir smpi skng 1y8m gune je puting.klu x de x blh tdow merengek jenuh juge ksi je la.gg dye ok je cntek je.

anak sye da 18 bln still hsap puting wktu tdo.. org ckp gigi anak still ok.. tgh slowly try nk cerai puting..

Anak saya last pacifier 1thn 4bln tu pon sbb hilang tgk2 gigi dia ad lari sikit tp tk jongang la

ank buah sy 2 org paku puting,dua2 ad mslh bntuk gigi.. sy rsa better x pakai..

before 2y stop klo blh. lg better klo bolh stop setahun.

takda kaitan sis. mitos je tu

guna cara betul tkde mslh pn

4-5 bulan