BUASIR.....

Saya start 21 week saya baru terkena buasir, dia terkeluar sikit dan sekarang 25 week still rasa sakit bila buang air besar, setiap kali buang air besar kawasan tu akan bengkak,, walaupon saya x teran😭 ada biasa kena ka? nty bersalin mcm mana ya? Kalau tahu share. Tq mommy#firstbaby #pleasehelp

3 Balas

sy kene buasir boleh kata teruk jugak la. kalau nak kata tahap berapa tu, kira dh tahap paling teruk skali tu. dah xserupa mcm yg sepatutnya 😅.. semua benda keluar, bengkak la. darah la. bila dok meneran tu mcm benda tajam skali ikot kluar.. time kene buasir sebelum beranak anak 1st lg. xtau nak rawat mcm mana. pakai ubat pn mcm xjalan. makan ubat lagi lah. tp utk sis, better rfer ke doktor tnya mcm mna..

Sama la sy pnah kena..time besalin misi siap tlg tekan bagi masuk balik..ya allah rasa perut nya masa tu😣..alhamdulillah skrg dh ok..

Kerap senam kegel

1y ago

Tq, nty saya try buat