hb low..adaa x tipss untuk hb ?

saya skrg hb low...boleh tak kongsi kan tipss untuk hb ??

5 Balas

Kalau hb low try check ada thalasemia ke x .. try consume bayam merah , jambu batu .. mcm sya ada thalasemia , sya slalu consume bayam merah je .. doc pon just dpt pesan jaga makan tu je sbb x dpt nak buat apa sya ada thalasemia mmg anemia time preg 😅 sya amalkan bayam merah stiap hari alhamdulillah naik sikit hb .. walau sikit jnji ada naik nya

2y ago

Sya slalu bawah 9 pernah smpai tahap 6 .. sya makan setiap hari bayam merah tu .. ok laa ada naik sikit .. doc pon cuma pesan jaga makan tu jelaa sbb ada thalasemia carrier jadi hb mmg susah nak naik kalau preg

Sis try makan bayam merah, jambu batu, hati ayam atau kerbau n jambu batu. Kalau rajin consume, hb akan ada peningkatan.

cari nie,sis....gulsan pati delima.... mmg elok minum nie.... sy da nk masuk ank ke3 still minum nie lagi

5mo ago

Makan waktu bila?

saya tukar ubat zincofer ke maltofer , makan ubat tu sekali dengan sunquick . Insyallah hb naik

2y ago

yg ni betul..alhamdulillah sy dh amalkan mkn ubat dgn sunquick..hb dri 11 naik 13

minum Susu , makan jambu sis