TERSEDAK SEMASA TIDUR

Hi , saya skrg dh 30weeks. Ada yang sama ka? Sejakk kbelakangan ni bila tidur jaa mesti tersedak tgah malam mcm nk ilang nyawa.. ada tak yg pernah alami? Kenapa ya? Ka sbb baby dlm kndungan dh besar & dia kickk smua organ² yg ada 😆 #ingintahu

8 Balas

Sama. 3kali sehari tersedak sampai termuntah. Pedih tekak, rasa muka terbakor. Lps tu sy start tinggikan bantal. Makesure kepala lg tinggi dr kaki dan mengiring sikit. Walaupon xselesa mcm tidur straight, tp serious nyaman tidur tak tersedak

Sama.. 30weeks n ada jugak kdg tersentak bangun sb tersedak ni😂 biasanya sy bangun duduk sandar jap.. mnum air kosong sikit(spare tepi katil) lepastu ubah bantal or posisi tdur☺️

tinggikan bantal and also tidur dlm keadaan baring mengiring yaa, sbb klo tido telentang,dada akan jd sempit and terhimpit,jd mgkin sbb Tu awak tersedak??ubah posisi tidur ya,mommy💓

sis dah cuba tinggikan bantal tak? bila dah masuk hujung2 ni selalunya bantal tinggikan skit lagi,baru bernafas rasa lega skit

saya pun masuk 3rd trim ni kadang malam tiba2 tersedak , menggelupur bangun batuk2 😂

sama la..tersedak sampai termuntah time tidur...pedihnya lahai..😅😅

Sama.. Ni tgh tk sihat batuk2 lagi kerap rase tersedak tu 😥

Saya tsedak ni masa tidur 2nd trimester..mmg tcungap