Hb low atau hypoglycemia?

Saya skrg 10 weeks, sblm jmpa doc buka buku pink, ada hari tu sy brkfast cereal dan milo jam 8 pagi, jam 11 tu sy da rasa shaking sikit, sy keluar cri mknn , dlm kreta tiba² rasa seram sejuk lepastu berpeluh banyak sgt pdhal kreta aircond, smpai basah sgt baju + shaking, rasa nk pitam, nafas laju cemas pandangan kabur gelap.. tp dlm setengah jam ja dia ok, lepastu rasa penaaatttt sangat n mengantuk .. da makan bru ada tenaga sikit .. tu tanda apa ya? ada x mommy pernah alami mcmtu? sy da buka buku pink, hb low sikit 10 cmtu , tp minum air gula 16hb ni .. ada tanda diabetes x ? risau laa 😔#pleasehelp #firsttimemom

2 Balas

Itu tanda Hypo. saya ada GDM masa preggy, doc & nurse ada terangkan tanda² hypo.. mengigil & berpeluh2 walau sejuk. Tu biasanya gula dlm badan kurang dari 4.0. Doc suggest dkt saya standby gula² manis dlm bag. Klu rasa hypo makan terus gula².. Mmg lama nk bg reda kita punya mengigil tu..

1y ago

ya sy rasa mcmtu. mengigil dan berpeluh teruk walaupun depan kipas angin 🥲sy ada cuba makan gula² terus lepastu ok sikit, tp penat dan mengantuk sgt lepas kena hypo tu .. xtau la nanti minum air gula mcmana , sangkut kot GDM 🥲