cara mengira kesuburan

Saya seorang yg mempunyai masalah period x teratur. Boleh bantu sy bagaimana untuk menstabilkan kembali kitaran haid sy ni atau bagaimana untuk sy mengetahui bila waktu kesuburan sy.....

5 Balas

kna jga pmakanan sis..kurgkan yg blemak2, sjuk2 n diet.. wlaupun kurus ttp diet..mksdnya jaga pmakanan n mnuman..tu apa yg sy pnah tnya doktor laa..sbb sy pun mngalami yg sma sblum ne.. tp xmustahil xmngandung walaupun haid xteratur..tu smua dgn izin tuhan..yakin dan pcaya sja..cpt atau lmbt pasti tuhan akan bg..☺️☺️

Sya pun period tk teratur..kadang 30 hari sekali kadng 33 hari bahkan kdng 50hari sekali..tp sy guna opk seleps period 12 hari biasany itu masa subur untuk lbh pasti guna opk..alhmdllh dua x buat time subur n tunggu sblm time period dua hari dh positif..skrg nk 10 weeks dah ..

kalau period sis jenis tak teratur.. sis boleh cek waktu subur sis guna OPK. sis boleh google mcm mana. insyaallah tepat. kalau masih tak jumpa waktu subur. sis kene pergi cek di klinik tentang masalah kesuburan

jaga pemakanan , diet n bersenam.. moga ada rezeki thun 2020 ne. . sabar pasti indah pada waktunya . Amen

Tqvvm sis... Yes. Waktu Tuhan pasti yang Terbaik. Amen. 🙏🙏🙏 God bless u, sis.