Aktif

Saya seorang yg aktif.. Suka sangat mengemas rumah & memasak. Kalau terlalu banyak bergerak ada effect ada baby tak? 5weeks pregnant ?

2 Balas

Kalau sy x blh aktif sgt. Baru kemas rumah sikit dh tercungap2. Pastu time masak rasa nk pitam. Alahan 1st trimester sy agak teruk. So sy bykkan berehat. Husband pun x bg sy masak and buat byk kerja sgt sbb alahan sy teruk. Jaga diri ya awk.

5y ago

Skrg sy week 10++ masih lagi alahan muntah2 pening. Sy start alahan since week 6. Kalau awk jenis okay , xde alahan sgt blh buat kerja tp jgn berat2 sgt. Buat kerja2 yg ringan and buat slow2. Sy pun jenis hb rendah tu yg cepat pening and penat . Nurse check hb sy low 😅

Kalau boleh jangan terlalu lasak atau terlalu aktif sangat sis 😅 bukan ape risau kat baby better banyak kan rehat dulu pade awal -ii hamil nie