Makan tapi tak kenyang

Saya selera kurang tapi saya selalu paksa diri sendiri makan... kenapa perut rasa kosong juga ye? 🥲 Ada tak tips lain . Dah 2 hari saya makan nasi lemak dgn rendang ayam (kongsi dengan suami sebab beberapa suap trus mual) harini plak 2 kali makan nasi kosong dgn telur .... 🥲 Perut rasa mcm tk makan lagi . Tekak dh loya dah , tak mampu nk telan apa2 lagi. Beberapa hari sebelum ni saya makan biskut je tapi nak solat susah , pening , mata gelap bila diri lama2 ... #7w

2 Balas

Cuba makan benda lain pulak. Selain nasi. Saya masa pregnant nasi mmg tak boleh masuk. Saya tukar2 kejap makan sup2, kadang goreng2, ada time nak makan nasi tu saya minum milo kosong dulu. Sbb masa awal preg saya tak boleh langsung telan air kosong atau lain selain milo kosong. Kena mencuba. Awak jadi pening apa smua tu mungkin nutrisi tak cukup. Awak kena kerap makan tp kuantiti sikit.

kena try n error smpai kita dpt jumpa makann apa yg sesuai dan tak kan alami mual dan muntah selepas makan..mcm sy dlu byk kali cuba..last2 makan bubur nasi baru blh trima dan tak muntah