Baby kecil

Saya sekrang 35 weeks tapi size baby kecil sedikit.. Berat dalam 1.9kg sahaja..Apa yang boleh saya buat, hati tak tenang risau memikirkan..ada tak mom di luar sana kes macam ni? Boleh share sikit pengalaman anda.. #firstmom #pleasehelp

5 Balas

cuba minum atau makan makanan manis². sy kuat milo ais. masuk minggu ke36 baru kurangkan ais. banyak minum airmanis yg panas je. tp tetap kena minum air manis. badan mudah penat.

2y ago

Jgn bhya mnum mnis3..

Dapatkan nasihat doktor. Sya dulu ckup 37 dh kne induce sbb mslh berat bayi, 2.2 kg masa keluar. Alhamdulillah elok besar kt luar.

sama kita sis, sy 34w berat 1.7kg jer. skrg hari2 minum susu dan tak skip mkn. kne cek semula 36w nnti, if sama gak kne induce branak awal.

2y ago

Alhamdulillah sy pun dh selamat bersalin 36w5d, induce ubat 4kali dan drip. anggaran berat baby 2.2kg bila keluar 2.05kg. Alhamdulillah semua selamat dan baby sihat.

Sy masa bby 1st pn kurang berat sy bnykkn mkn roti bun susu fresh..

minum susu