First mom , sekarang dah 38week 2day . Keluar keputihan warna putih susu tapi tak berlendir

Hi , saya sekarang mengandung 38minggu2hari . Saya ada keluar keputihan warna putih susu tekstur macam cream tidak berlendir. Tidak mendatangkan gatal dan bau busuk. Boleh saya tahu ni salah satu tanda tanda nak bersalin atau bukan ya ?#ingintahu #firstmom

First mom , sekarang dah 38week 2day . Keluar keputihan warna putih susu tapi tak berlendir
6 Balas

Sy pun keluar mcmni .. kdg tu berharap sgt ada campur darah tp takde juga hmm.. harini dah 39w . Hopefully mommy2 semua mudah bersalin . Bukaan serviks lembut dan cepat buka. Tenaga kuat untuk meneran dan kurang rasa sakit contraction.

sama sya 39 minggu baru ada mcm tu..tp sa perasan leps bersma pasangan..itupun sebb iktiar memudhkan proses bersalin..cuma beriktiar selebinya allah swt yg memudhkan & memperkenankan usaha melicinkan jalan bukaan bersalin🥺

Normal tu ibu. salah satu tanda, taklama lagi akan melahirkan. saya juga begitu. 37 w. menunggu waktu. bukan tanda besar. tanda besar keluar lendir campur darah, pecah ketuban, dan kontraksi yg consistent dan kerap.

sma mcm saya sebelum melahirkan memang bnykk keluar lendir mcm ni sebelum die keluar lendir darah saya siap korek korek lg makin korek makin bnykk keluar

Salah satu tanda jugak tu.. klu dh bersalin bgthu ya sia

4mo ago

Sekarang dah 39minggu1hari masih belum bersalin

sy skrg 36w ada discaj mcmni..normal.