Mengenai risiko kelahiran baby premature

Saya sekarang hamil 18w5d , Sebelum ini sya ada sejarah kelahiran anak pramatang Dan bby hanya dapat bertahan selama 21hari selepas dilahirkan ..soalan saya adakah saya akan lahirkan baby pramatang untuk kali kedua?boleh x kongsikan pengalaman saudari semua yg pernah buat operation untuk halang baby dari dilahirkan awal ..

2 Balas

sy nk tnya klau brsalin 35 minggu bry bby dlm 2 kilo ke ats cnth 2.2,2.3 cmtu klau lps brsalin bby thn wad atau stay dgn kita trus ye.

4y ago

awk brsalin 35 minggu jgk ke sis

Risiko tu ada. Puan kena banyak berehat jangan buat kerja berat. Doa banyak2. InsyaAllah semoga dipermudahkan urusan puan😊