Baby mengeras

Saya sekarang dah 34w5d. Baby kerap mengeras n banyak bergerak belah kanan perut. Normal je kan? #firstmom

2 Balas

tu tanda² contractions baby mengeras .. tp klu kerap sgt bleh pergi emergency or klinik berdekatan .. mostly nurse or doctor akan suruh rehat n baring je .. sbb third trimester ni baby dah mula rasa sempit dlm rahim n pergerakan dia pn terbatas .. klu sya dlu first time being mom, baby sgt kerap mengeras n msa tu bru second trimester .. bru 7 bulan .. tau² 8 bulan terus bersalin sbb dah ada tanda jalan terbuka .. haha dia xsabar tgok dunia .. hasilnya jadilah dia premature baby .. hopefully yg second baby ni klu nak bersalin awal pun bg la cukup 9 bulan dlu 🤭 or 36 weeks

1y ago

Thanks for sharing. Semoga urusan dipermudahkan dear

normal mommy. no worries ya. aktif bergerak tanda bagus. ddk belah mana tu tak kisah sbb dia dah padat susah sikit nak main pusing2😁

1y ago

Thanks for sharing dear 🥰