Lahir sebelum 37 minggu

Saya sekarang 35 minggu..kalau baby lahir akan ditahan di nicu ke? #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

4 Balas

sy pula masa 34 minggu sakit contraction. dari pagi start sakit tpi sy anggap sakit contraction biasa tpi mkin lama mkin sakit. p klinik cek bukaan dah 4 cm. naik ambulans ke hsptl besar. suntik dexa. jarum mcm2. terus contraction hilang.. 3 hari masuk wad bukaan still sama n contraction dah hilang. doktor bagi pulang. skrng dah 36 minggu still blum bersalin😂. doktor ckp baby xjadi keluar sebab ibu dia pandai pujuk baby dlm perut. 😂.. ada tak kes mcm sy?.boleh share pengalaman.

bergantung keadaan baby 34w keatas klau sempat dexa , berat cantik baby xde mslah dorg akn oantau bersama ibu shj pastu blh blik mcm biase https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

bawah 37w dikira pramatang, akan ditahan kat NICU sementara hingga keadaan baby okay

yup. sebab baby awak dikira premature. doctor akan tahan di nicu utk pemantauan