Check up pregnancy

Hi, saya sedang pregnant 7 minggu. Sebelum ni saya dah 2x keguguran 10w & 11w. Adakah saya perlu check pregnancy saya sekarang ? Saya ingat minggu depan baru nak pergi scan.

3 Balas

Boleh je kalau nak pergi sekarang kalau risau..ataupun tunggu 8w, scan untuk tengok heartbeat then g le checkup..saya pun macam sis gak pernah gugur 4x..selagi x scan ade heartbeat ke x memang rasa risau sangat..

tgu 8w above bru pg scan. xperlu pegi awal, sbb bwh 8w x nmpk janin pon lagi, ade org 10w bru nmpk complete. cuma makan folic acid. jgn buat kerja berat. byk kn bedrest. no sexual activities until 13w.

Better pg skrg sbb ad history miscarriage. Dr akn bg ubt kuatkn rahim.