Hamil dipukul tanpa belas kasihan

Saya sdh 16weeks pregnant.. pd mse pregnant ni suami sy pukul sy 3 kali dlm satu hari dsebabkn sy tye psl skandal ye. Tanpa minta maaf tanpa belas kasihan. Wlau pom report polis dh Bt.. berat langkah kaki sy ke mhkamah krn ni Bakal ank prtme kami.Mujur sy tdk mengalami kgguran tp wajar ke sy trus kn hbgn ni & mberi pluang ? Sy takot kptusan sy akn effek pd msa depan anak sy#firstmom #bantujawab #ingintahu #bantusharing

65 Balas

laki yg baran mmg tak boleh nk simpan sis, bagi ja kt skandal dia tu. biar dia plak rasa jd punching bag laki sis 😌klu bg pluang utk dia brubah sbb curang shj ok lagi, ni sampai naik tgn sebaiknya sis angkat kaki sj laaa. kita ni msa pregnant kena marah skit ja pn bleh buat emosi tganggu inikan pla smpai kena pukul 3x hurmm fikirla yg terbaik utk sis and anak. takkan rugi buang laki baran sis.

sis.. dia dah naik tangan dekat akk 3 kali.. 3kali tu pum dah too much dia buat akk .baik akk pegi court cepat2 sebelum dia buat lagi buruk dkt akk.. dia red flag teruk.. akk boleh dpt jauh lebih baik.. ini pasal akk & anak.. dia tu lantak kan aje, dia igt scandal dia nk kawin gn dia sgt ke..betina tu nak duit dia ja tu... bile dah kaut ape dia nk.. nanti laki akk tu kne tinggal jugak..

kalau lelaki dh naik tangan, itu msa utk tngglkn.. sbb dia akn pukul lg.. prcya la.. xkira apa pun alasan dia.. kandungan awak msh awal,tkt kalau awk brtahan dan husband pukul awak lagi, baby awk xselamat.. awk tngglkn je husband awak.. saya tau xsenang melepaskn orang yang kita sayang, tapi baby dalam kandungan awak lagi penting.. baby awak dapat harapkan awak saja utk lindungi dia...

jgn sampai Jd mcm kawan saya. dah kerap gaduh kena pukul dgn pasangan ,sampai anak Dalam kandungan Tu meninggal Baru nk cerai ,sbb dah meninggal ya , sebelum Tu bertahan lagi , angkat kaki lah sis , nk fikir sbbkn anak pertama tapi kelakuan dia mcm Tu , berapa ramai lagi Ibu tunggal yg berjaya tanpa lelaki , yg pasti sis kena yakin ,cekal hati , jgn jadi bahan dia dok pukul,

Anak dalam perut pun dah boleh affected dengan emosi mak, apatah lagi bila dah lahir nanti. Kuatkan semangat, jangan jadi bodoh please. Maaf saya cakap kasar tapi tolonglah jangan teruskan. Mahalkan dirimu. Kalau puan tak jaga diri puan, siapa lagi? Jangan dayus pada diri sendiri puan. Allah ada. Hak puan sebagai isteri perlu dipertahankan.

Mmg akan effect sis. Tp bila sis tak angkat kaki nanti sis + anak sekali terseksa. I pernah baca luahan2 anak yg ada abusive father ni kecewa bila mak mereka tak mahu bercerai krn anak. Percaya lah anak2 akan berterima kasih bila mereka besar. Diorg akan terseksa sepanjang hidup sekiranya berhadapan dgn masalah parents yg kononnya bertahan demi mereka.

no chances please. kalau tak kesian kat diri sendiri, atleast kesian dkt anak and future dia. i am not trying to give you bad influence here but he will never change and it's a fact. nak anak membesar dengan bapak yang tak guna atau nak anak membesar tanpa ada negatif vibes around your choice. i believe many opinions out there that is same like this.

biasa tgk dr ayat mcm nak bagi peluang, kawan saya pun mcmni suami skandal.. lpas dpt tahu dorg berbaik, maleh nak ambik thu dah.. my niece pun lebih kurg 3 4 kali kantoi skandal, still bagi peluang.. haih yelah kita xde tempat dorg kn.. tapi klau dh tahap memukul harap sis tak bagi peluang lah ye.. semoga dipermudahkan urusan sis dan baby baik2 je

ada skandel pun dh brgetar 1 badan sakit dalaman,tmbh pulak dia pukl..sakit pula fizikal.. 2 dalam 1, puan rasa wajarkah beri peluang? mampukah bertahan? boleh bhgiakah kalau teruskan.. jgn sakiti diri puan... buat lh yg trbaik,sy sbagi pembaca pun rasa sakit hati apatah lgi puan yg alami.. fikir btul2 ye.. smga dipermudhkn urusan..

maaflah sis ayat kasar.. but tolong JANGAN JADI BODOH !!! lelaki tu dah berani angkat tangan dgn awak.. esok lusa anak awak pulak jadi mangsa dia.. Please Jadi Cerdik sikit ! .. tinggalkan lelaki bangang macam tu.. jangan bagi peluang kedua ! .. suatu hari nti awak x kan menyesal dgn keputusan yg awak buat pada hari ini