GDM sangkut 7.9

Saya sangkut 7.9 . Selalu doc akan suruh buat apa ya ?. Boleh Share tips?

5 Balas

Hi sis. Saya punya result 10/9 haritu pun sangkut 7.9. Geram sebab lebih 0.1 je 🫠 saya minum air gula dekat klinik swasta . 20/9 ni baru check up dekat kk. Jadi time sis pegi KK macam mana ye? Kena buat bsp ke? Gdm diet ? Saya risau jugak kalau kena ulang alik KK sebab kerja swasta , jadi macam susah nak amik cuti huhu

2y ago

Ohh ok. Nanti 20/9 nanti saya bagitahu dekat misi tu. Saya memang check up dekat kk. Masa first time minum gula tu memang dekat kk. Result pun border time tu. Lepastu kena minum gula second time sebab ada history parents kencing manis . Jadi second time tu saya decide untuk minum air gula dekat swasta sebab kekangan cuti. So result kedua tu dapat lah 7.9 🫠

sy pun sangkut jgk misi baru je call td .. bacaan lps minum air gula 9.2😣😣 .. dia ckp kena buat bsp dulu untuk sehari (esok) and kena kawal la pemakanan kita

2y ago

oh yeke. faham². jadi awak dh jumpa doc ke ?

Lebih 7.7 bru d kira sngkut gdm, sy hari tu before mnum air gula 4.8 after mnum air gula 6.8..doctor ckp result cantik n x sngkut gdm

2y ago

7.8 pun masih selamat. saya terlajak 7.9. semoga takde apa2 yg serius. Isnin nak kena jumpa doc

buat bsp je dlu. kalau bsp tinggi bru doc suruh consume ubat or insulin. kalau bsp on control, xperlu ubat. cuma on diet je.

2y ago

oh saya isnin ni baru nak jumpa doc 🥲

lama tak sis tunggu result ? saya minum isnin lepas tapi takde call dri klinik

9mo ago

saya pun tak dpt call. rupanya sangkut gak 7.9