Sering sakit perut

Saya pregnant baru masuk 3 bulan, normal ke rase sakit perut macam mengeras je, tapi kadang kadang je, bila sakit tu sakit betul #ingintahu #firsbaby

2 Balas

Normally sakit mcm senggugut tu akan ada and sekejap je sbb rahim sdg membesar tapi sakit tu is bearable bukan mcm terlalu sakit time period. Besides that in early pregnancy 1st trimester, perut kurang mengeras, kalau kerap sgt mengeras and terlalu sakit better ibu ke hospital jumpa doctor and dptkan nasihat. 2nd trimester, baru ibu akan dpt braxton hicks (false contractions) and tapi sikit je, then 3rd trimester baru kerap sikit.

sama dengan saya perut kerap juga sakit terutama bila nak membuang air besar,,perut rasa xselesa sakit2 ,,sakit tasa mcm berat pun ada ,,bila sy mkn banyak sikit mula la sakit.bila sy terasa makan sikit pun perut akan sakit..bila rasa sakit tu datang sy kena buang air besar keluarkan apa yg sakit dah mkn tu..pelik kali ni pregnant perut sensitif sangat😔