Second pregnant

Saya pregnant 7 weeks kenapa perut saya sakit yg macam rasa senggugut dan ada darah berwarna coklat2 kluar??#ingintahu

7 Balas

Hai.. saya pun pregnant baru 6 minggu. Masuk harini, dah 4 kali jadi spotting. sebelum ni jadi spotting, dah jumpa doktor. doktor bagi ubat kuat rahim. scan kantung masih elok. kalini jadi lagi spotting. Risau juga ni. huhu. tapi saya tak sakit. doktor kata kalau sakit, mungkin kandungan terancam.

3y ago

yahh sis perut sya sakit mcm kram ada jugaa,,sakit dy mcm sengugut tuee..

Rujuk doktor terus ya, sbb kalau ada darah ni kdg boleh jd normal, kdg boleh jd tanda nak gugur. Kena scan tgk keadaan kt dalam mcm mana.

3y ago

thank you sis untuk saranan

sis dah jumpa doktor? saya pernah begitu dan akhirnya keguguran

Better mommy segera rujuk doktor. Semoga dipermudahkan urusan ye mommy.

3y ago

inn shaa Allah ,,,amin

better jmpa doc..ms sy 8week, sy bleeding...doc bg ubt kuat rahim

3y ago

thank you untuk saranan

perlukn rehat dn Jgn tlalu byk Bergerak atau stress.

better terus rujuk doktor

3y ago

ok thank you