Anak pertama

Saya pregnant 6weeks anak pertama#firstbaby ,alahan saya teruk tak boleh bau,cepat penat,makan pun makin susah ,asyik muntah dah muka saya teruk berjerawat/menggelupas.apa yang patut saya amalkan untuk kurang kan alahan?

3 Balas

xleh buat ape. mmg kena hadap je. bykkn minum air n mkn buah. alas jugak perut wpun cuma mkn suap nasi sehari n biskut sekeping. yg penting ade mkn n minum air. n keep mkn folic acid smpai dh tukar time first appt nnt. penat rehat n tido je. xyah paksa diri buat pape. bdn tgh nk adjust sbb kena kongsi darah.

2y ago

Terima kasih untuk nasihat

Harap bersabar. coutinue makan folic acid. Try makan sikit sikit tapi kerap. kalau sakit ulu hati. pergi farmasi beli MMT. ubat kapur tu. mungkin boleh kurang kan pedih perut. saya otw bby no 3. pun alahan jugak. bertabah laa kita ya.

2y ago

untuk kurang kan rasa pedih ulu hati. untuk mula2 week kan mommy akan rasa nak muntah, pedih ulu hati.

sis ada spotting tak? sejak tahu pregnant