Spotting 6week pregnant

Saya pregnant 6weeks, 2 hari dah spotting, bila chek upt +ve. Adakah normal keadaan macam ini?

4 Balas

Kalau baru 2 hari, awak terus g klinik dulu. Check baby dulu. Consult. Sbb klinik cepat sikit. Risau baby kan. Kalau ttbe ada darah macam fresh or berketul or dah tukar pad 2 kali pun penuh, awak pergi PAC hospital. Saya masa 6w, brown spotting baru sekali, terus g klinik. TVS, baby okay. Repeat scan lagi 2 weeks, dr bagi duphaston untuk 10 hari. Then ttbe masa bleeding hari kelima, keluar ketul2 kecik, terus g PAC, TVS baby okay. harini dah 7w, dah seminggu on off spotting and harini start macam bleeding fresh blood. 2nd pregnancy, 1st baby. 1st one tu miscarriage 13w. Dah redho dah ni hehe

Sy pon sama. Skrg spotting lagi. hr ni hr ke 7. Hari pertama spotting, 2 hari bleeding. skrg spotting balik. Hr ke2 sy trs jumpa dr pakar. Dr scan tp belum nampak baby lagi. Dr bg duphaston utk 10 hari kemudian scan semula lps 3 minggu. Nanti 21/7 baru sy jmp dr semula..Dr ckp spttnya darah akan stop lps makan duphaston. Tp kalau hbs ubat bleeding lagi, jumpa pakar balik. Pakar ckp 20% wanita hamil mengalami pendarahan dlm 1st trimester. Tp kte pg scan lah sbb risau kan..

baik pergi klinik check. sy terus pergi pac haritu, bila check dh gugur. skrg prgnt 5w, doakan sy baik2 kalini

klo ada spotting better jmpa doc cek kndungan. mcm sy doc suggest amik duphaston.