Hi mommies! Ada tak cara nak hilangkan rasa loya?

Saya pregnant 6 weeks. Rasa loya saya teruk dan ada sepanjang hari. Kadang bila muntah keluar air sahaja. Badan tak larat dah sebab nak makan pun tak selera. #pleasehelp

8 Balas

try minum jus buah..tembikai, epal hijau.. susu.. tapi...alahan mmg cmtu..sy dri awal smpai skrg 11w masih muntah2.. kena telan jugak makanan..at least muntah xkluar air je.. tips dri dr..makan ubat tahan muntah atau makan dalam kuantiti sikit, tapi kerap..lepas makan terus baring.. semoga urusan sis dipermudahkan.amin

Saya semasa 3week memang loya teruk semua tak kena. Makan pun mesti muntah dan muntah tu pahit. Minum air pun muntah nak. Saya makan limau baru okey sikit. Bancuh air limau letak sikit gula. Hah insyaallah tak berapa lah loya tu. Saya 4week dah tak loya

Tengah mengalami.. since 6 weeks.. ni dah masuk 9weeks.. Makin teruk loya Dan mual ni... paksa diri je mkn... moga Kita tabah.. moga masuk second trimester dah makin beransur hilang mual ni.. kadang taktahan,nangis 😭

saya loya terok. skrg berharap dgn ubat yg doctor bagi. kalau x,mmg terbaring lesu je dlm blik. boleh beritahu doctor kalau ada loya & alahan terok.

Minum jus epal hijau tanpa gula sis. Jangan minum minuman manis atau bergas atau kopi..

try kumur2 dgn listerine. for me it helps kurangkn x sedap mulut tu.

Klau sy makan gula2 sis

makan kurma/kismis