Spotting Coklat

Saya pregnant 22w5d. Masa pregnant 20w, ada pernah buat GBS swab dekat klinik swasta (masuk mulut itik) and seminggu lepas tu ada spotting coklat + keputihan. Saya pergi klinik yang sama untuk check dan dia masuk mulut itik buat kali ke 2 tapi takde apa apa. 2 hari lepas tu saya 2 dot fresh blood bercampur dengan keputihan. Saya pergi ke PAC. PAC masuk mulut itik jugak and check takde apa. Pintu rahim okay katup takde premature contraction or apa. Tapi warded 2 hari untuk monitor. Selama di wad memang okay takde apa. 5 hari after discharge, ada spotting coklat jugak. Saya google spotting coklat ni berkemungkinan darah lama. Tapi baby still gerak active, takde sakit cramp perut ke apa. Perlu ke saya ke PAC balik? Ke spotting ni is old blood mungkin dari iritasi mulut itik? Sebab saya ada spotting yang saya perasan semua beberapa hari lepas masuk mulut itik 😅 Macam mana ya? Saya monitor lagi untuk esok. Kalau ada spotting lagi baru pergi. Ibu ibu rasa macam mana?

1 Balas

Sy hritu gbs jgk, kuar darah masa lps bt speculum. Second bt speculum pun kuar drh. Tp skli tu jalah. Then xkuar dah . Klu doc pakar kata xda ap should be okay la. Jgn fikir mcm ii bedrest je sis. InshaAllah tada ap.