21week tak rasa baby bergerak lagi

Saya pregnant 21 week tapi tak dapat rasa lagi gerakan baby...bile scan baby aktif je..normal ke u olls?? #ingintahu

4 Balas

normal je awak..sbb dalam rahim awak masih ada ruang utk baby berpusing..kecuali baby dh mampat dn xboleh brpusing tu baru awak akn rasa pergerakaan baby dkt permukaan kulit perut awak.. yg kdg2 rasa kaki baby la..siku baby la.. 36weeks ke atas

2y ago

xpe awak..sama mcm sy dulu.. baby bergerak..cuma bergerak halus yg mgkin awak xperasaan.. mcm awak ckp la bila scan baby aktif.. sy 2nd pregnant pon masih lg peringkat rasa gerakan halus baby..belom yg rasa dkt permukaan kulit perut lg.. skrg 25weeks

normal haha kadang2 dia gerak je cuma mungkin kita je takperasan. masuk 22w ke atas mmg lagi kuat sis. saya skrg 23w takleh tidur langsung. makan manis sikit seronok dia 😂

normal..sy Rasa gerak baby minggu ke 24, slow je..masuk minggu 25 baru Rasa kuat sikit

kalau perut jenis tebal mmng susah nak rasa tu sis...tpi lma² tu akan rasa juga tu..

2y ago

baru lega dpt tau cmni...huhuhu