18week HB rendah

Hi saya preggy dah 18w. Sekarang ni HB saya rendah dan nurse bising marah saya. Saya ni jenis susah sikit nak makan ubat. Cuba bagi cadangan susu apa yang sesuai untuk naikkan HB saya. Saya nak cuba minum susu pulak. Sebab saya kurang selera nak makan nasi. #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

saya minum susu rizq mamadil perisa kurma nanti 3hari sebelum appoinment klinik sis minum 2scahet sehari insyaAllah hb boleh naik lepas tu, makan jambu batu hari2 kalau xley telan cicah je dgn apa2 yg sis suka

amal kan mkn jambu batu sis nurse sya sndiri syorkan klu jnis yg x lalu mkn obat dan nasi . sya preggy ni mmg suka mkn jambu batu hari2 mkn sebiji bulat too bgi hbis 😂

Saya makan jambu batu 1 biji dan oren 2 biji malam sebelum esk nya nak checkup tu - alhamdulillah ok bacaan hb makin naik 11 ke 13

Sya 15 week sama la hb low 10.8 tengah usaha nak naikkan sebelum appointment KK 18hb ni🥲

saya makan blackmores pregnancy supplement tu , HB naik terus sampai 12 keatas 🤭

2y ago

ooo tula saya nak minum milo dok tahan2 sbb haritu hb turun sikit.. nanti saya sambung makan supplement demi anakku 🤭