false result atau tidak

saya nk tnya check upt nmpk 2 line tapi ikut kan waktu period ada lah pada 21/10/23 bersamaan esok. adakah test utk hr ni boleh jd false ya?#firstmom #firstbaby #seriusnanya #testupt

false result atau tidak
11 Balas

klw result double tu klr kurg dri 10minit, mmg po+. biasanya org prd regular ni awk test awl smnggu sblm tarikh next prd pn kdg2 dh blh detect . pegi klinik plg awl 6-7w utk pstikn kndungn bkn ektopik, tp utk elak overthinking 9w-12w la sbb dh npk janin msa week tu. 🤭🤭apa2 bleeding its not normal yaa during pregnancy, moga dimudhkn sgalanya sis

8mo ago

ms sy test tu terus naik 2 line awak🥹

positif tu sis. sangat jarang UPT nak bagi false positive, especially kalau naik pink pekat macam ni. UPT jaman now memang boleh detect awal, ada yang 5 hari nak period dah boleh detect. tahniah sis! moga Allah jaga 💜

8mo ago

aha awak😁😁😁 tp xnmpk pape lagi sebb baru lagi . xsgka lak kita lebih kurang je beza mingu sikit je

Yg ni baru jelas nampak samar tu. Tak perlu zoom gambar pun nampak double line. Which means positive. Tadi ada sis lain tu pun upload gambar upt strip juga tp tak nampak sgt pun samarnya kena zoom2 tu pun still 50/50

8mo ago

alhamdulilh awak🥹 doa kan sy tau🥹

In Sha Allah saya rasa sis pregnant sebab double line dah jelas nampak. Congrats sis. Tp kalau nk confirmkan lagi dgn dip&tell (murah & accurate) pun boleh juga sbb upt strip ni kdg ada error juga

8mo ago

aha kan sy pun wsau jgk guna strips ni🥹 tnda2 perut cram, pastu rs cucuk2 sikit dan kepala pening sikit.esok mmg tarikh period dtg , tp sy cuba test lagi la esok awal pagi gan dip n tell😍

kalau awak jenis period yg regular. seawal 7hari sebelom awak delay period dh boleh detect😊. esok boleh cuba repeat test pakai dipp&tell pula

8mo ago

wokey awak, terima kasih tau❤️

Saya test 2 hari sbelum due period positif lagi samar dari yg ni, skarang dh 35w

8mo ago

alhamdulilh kalau betul awak❤️ doa kan sy tau😍😍

Nampak 2 line sis bermakna positive. Berapa minit baru sis nampak 2 line ni?

8mo ago

alhamdulilh😍 doa kan sy ya

try upt dip n tell or clearblue sis. try 1st urine pagi esok sis

8mo ago

ok sis❤️ esok pg sy check semula😍

klu mcm nie slalu nye positive da sis.. xde false dah.. congratz

8mo ago

ye ke awak? walaupn esoknye tarikh period mula ? ya allah alhamdulilh❤️

Alhamdullilah rezeki sis.. Doakan saya pulak 🥰

8mo ago

aminnn alhamdulilh❤️❤️ insyallah awk pun mesti ada jgk 😍😍