baby Batuk tersedak semasa tidur

hi. saya nk tanya, kenapa ye anak saya waktu dia tidur asyik terbatuk lepas tu tersedak mcm takleh bernafas. tapi dia hanya batuk semasa tidur sahaja. kesian tgk dia tak dapat lena n tidur lama waktu malam. anak saya mmg jenis mengempeng. sebelum ni elok je takde tersedak apa semua. sejak masuk 7 bulan ni jadi mcmni. saya dh pergi klinik and dr cek alhamdulillah takde apa2, takde kahak semua semua elok. tapi saya risau lah dh 5 hari mcmni. setiap kali malam je mmg takkan tidur lama sebab asyik tersedak. bantu saya. saya buntu dan risau

2 Balas

blh cuba minyak daun bidara sis..saya pun baby 7 bln tido asyik tersedak je..mcm nk mutoh lps saya guna miyak bidara 2 hari ni alhamdulillah tido x de apa dh

Tengok mulut dia, ada tanda2 nak tumbuh gigi?