Tindakan selepas check upt

Saya nk tahu tindakan apa yang saya perlu buat selepas check upt ya... Hasil upt positif, adakah saya perlu scan di klinik terlebih dahulu atau saya boleh teruk ke kkia ya? #firstmom #firstbaby

1 Balas

mula² check atau ingat semula last period kita , macam saya 22/3 last period , so harini dah 10w1d . kalau sis dah confirm 7 atau 8 w, dah boleh gi klinik untuk scan . kalau tak nampak lagi jantung atau amniotic fluid, maybe persenyawaan lambat , tggu another 2w atau 3w untuk scan. kalau dah nampak jantung, tanya doctor anggaran berapa minggu kalau ikut saiz baby . make sure jaga diri sepanjang tempoh pregnant walaupun kita tak tahu keadaan di dalam rahim. jangan lasak² takut menyesal kemudian hari macam saya . sebab first pregnancy saya gugur , yang sekarang ni second pregnancy.

2y ago

welcome 🤗