Tali pusat

Saya Nak tnye kat sini spe baby dia 1 bulan tali pusat x jatuh lagii.... Saya 27/9 ni jumpe pakar kanak II sebab doktor nk tngk tali pusat anak.... Nk tnye agak agak kena thn wad x ke doktor bagi ubat jee #ingintahu #seriusnanya

7 Balas

Anak saya 2 minggu baru jatuh. Rupanya sebab tak letak spirit tu kat bawah tali pusat. Saya ingat dah letak rata2 dan banyak, tapi bila misi check, dia angkat tali pusat tu, rupanya kat bawah pusat masih lembap.Saya pun terkejut sebab baru tau boleh angkat. Saya kemain berhati2 takut dia sakit. Awak kena angkat dan memang letak banyak spirit kat sekeliling.

Baby saya jatuh tali pusat umur seminggu, baby baru 43hari. Hari ke 30 pusat anak saya berair pulak, dah gi jumpa dr and dr suruh je sapu ubat cuci pusat baby. Next week appointment lg sebab pusat belum baik. Semoga dipermudahkan urusan awak dan baby awak

9mo ago

Haa ank saya tli pusat yg pjg dh jatuh tpi dekt pusat ad lgi sikit x tnggal... Setiap kli cuci ad wrna cm kuning kuning minggu dpn jumpa pakar.....

Baby sy ckup smggu tali pusat dia jatuh.. kena rajin cuci ats bwh pusat tu, sy stiap kli tukar Pampers baby sy cuci gna spirit tu dkt 4btol hbis, kite cuci biar dia btul² kering xde berair

anak saya 10 hari tali pusat belum jatuh..ada orang bagii minyak habbatus Sauda sapu pagi lepas mandikan baby sejam ke 2 jam nak salin Pampers tengok dah jatuh tali pusat...

Ank saya jatuh hari ke 14.. sis kena cuci atas bawah pusat tu. Kena angkat sikit tali tu utk cuci bhgian bwh.. pastu time nk tuka pampers blh la cuci.. paling min 2x sehari

anak sy hari ke 5 dh jatuh tali pusat dia ,sy pkai Dan sapu ubat yg dia bg tu je sapu lepas mndi dia pastu balut dgn kain skit lg elok cepat kering

biasanya baby tali pusat jatuh sendiri 4hari-1minggu